El setembre passat vam iniciar el projecte RESILIENT FARMLANDS: promoure l’educació per a potenciar els serveis ecosistèmics de les terres agrícoles no productives. Aquest projecte se centra a millorar la conservació dels hàbitats semi-naturals de les terres de conreu per tal de promoure una producció d’aliments més sostenible i resilient.

L’objectiu principal és capacitar els agricultors i els tècnics per a la conservació de les terres agrícoles no-productives amb la finalitat de millorar la implementació d’accions de conservació més directes i efectives.

Algunes de les tasques planificades són:

  • Fer una revisió i una compilació de material bibliogràfic sobre mesures de gestió per fomentar la biodiversitat associada a les terres agrícoles.
  • Adaptar, en un format accessible i autoavaluatiu, el material de referència per a l’audiència escollida: tècnics agrícoles i altres grups clau, tals com administradors de terres o organitzacions de desenvolupament rural.
  • Fer cursos de formació pràctica per a l’aplicació de mesures de gestió.
  • Detectar possibles millores en les polítiques públiques per tal de possibilitar la promoció d’aquestes mesures de gestió.

El projecte és liderat per la Fundació Emys (Catalunya) i involucra a cinc altres organitzacions de cinc països europeus: Fundatia ADEPT (Romania), Conservatoire des Espaces Naturels du Languedoc-Roussillon (França), Comitato per le Oasi WWF dell’Area Fiorentina (Itàlia), Český Svaz Ochránců Přírody (Txèquia) i Xarxa per a la Conservació de la Natura (Catalunya).

Està finançat pel Programa Erasmus+ de la UE i té una durada de 30 mesos.